استعلام بیمه سفر
بیمه سفر چیست؟
بیمه سفر ، بیمه ای است که ریسک های سفر بیمهگزار را در خارج از کشور تحت پوشش قرار میدهد. ریسک های سفر میتوانند شامل بیماری های ناشی از سفر نظیر سرماخوردگی شدید، مسمومیت یا حوادث مربوط به سفر نظیر گم شدن یا تاخیر در رسیدن چمدان و بار مسافر، بروز مشکلات حقوقی و … باشند. بیمه سفر برای اخذ ویزا برای سفر به برخی کشورها الزامی است و با توجه به خطرات مذکور و حوادث پیشبینی نشده و هزینه های سنگین درمان در سفرهای خارجی به دلیل تفاوت های ارزی، برای مسافرین خارج از کشور امری ضروری تلقی میگردد.
شرکت های کمک رسان بیمه سفر خارج از کشور
شرکتهای بیمه ایرانی در خارج از کشور، شعبه ندارند و امکان ارائه خدمات بیمهای این شرکتها وجود ندارد. شرکتهای بیمهگر در راستای رفع چنین مشکلی با شرکتهای کمک رسان قرارداد بستهاند و خدمات بیمه سفر را به بیمهگزاران ارائه میکنند. بیمه گزاران در هنگام بروز خسارت ها باید با شماره تلفن مندرج در بیمه سفر خود تماس گرفته و مشخصات خود: نام ، شماره بیمهنامه و مدت اعتبار آن ، نحوه بروز حادثه و خسارت ها را اعلام نماید تا شرکت کمک رسان بتواند خسارت های وارده را پوشش دهد. از آن جا که شیوه ارائه خدمات بیمه ای شرکتهای کمک رسان متفاوت بوده و برخی از آن ها تماسهای تلفنی را پاسخگو نیستند، لذا بیمه گزار باید در چنین شرایطی خسارت خود را پیگیری و هزینه مربوطه را پرداخت نماید و با ارائه صورت حساب ها و فاکتورهای ممهور، هزینه خسارت های تحت پوشش بیمه مسافرتی را از کشور محل اقامت خود دریافت نماید.فهرست برخی از شرکت های کمک رسان ارائه دهنده خدمات بیمه سفر خارج از کشور در زیر ارائه شده اند:
- Evasan
- Allianz
- Mideast
پوششهای بیمه سفر
شرکتهای بیمهگر ، طرح ها و پوشش های مختلفی را برای بیمه سفر خود ارائه می دهند و بیمهگزار با در نظر گرفتن عوامل مختلف می تواند ، مناسب ترین بیمه مسافرتی را با پوششهای مدنظر انتخاب نماید. برخی از پوششهای بیمه سفر خارج از کشور به شرح زیر هستند:
- بازگرداندن جسد بیمهگزار متوفی به ایران : اگر بیمهگزار در طول سفر خارجی خود فوت کند، شرکت کمک رسان هماهنگی ها و اقدامات لازم را جهت بازگرداندن جسد او به کشور محل اقامت به همراه تقبل کلیه هزینه ها انجام می دهد. بیمه سفر ی در قبال پرداخت هزینه های خاکسپاری یا مراسم ترحیم مسئولیتی تقبل نمیکند.
- بازگشت اعضای درجه یک بیمهگزار : در صورت فوت بیمهگزار یا بستری شدن او به مدت بیش از 10 روز در بیمارستان ، اگر فرد همراه بیمه گزار قادر به بازگشت با وسیله نقلیه خود نباشد، شرکت کمک رسان هزینه بازگشت یکی از همراهان درجه یک بیمهگزار را پرداخت می کند.
- هزینه های درمان و بستری شدن بیمهگزار هنگام بروز حادثه : شرکت کمک رسان هزینه درمان، بستری شدن، جراحی و معاینات پزشکی را تا سقف تعهدات مندرج در بیمه سفر خارج از کشور پرداخت میکند. جراحات و صدمات حاد یا بستری شدن بیش از 24 ساعت فاقد فرانشیز هستند ولی در موارد عادی تر ، پوشش های بستری شدن و درمان مشمول فرانشیز 25 یورویی است یعنی هزینه درمان و معاینات پزشکی هر چقدر باشد ، پرداخت 25 یوروی آن به عهده بیمهگزار خواهد بود.
- انتقال اضطراری یکی از اعضای درجه یک خانواده بیمه گزار: در صورت مبتلا شدن بیمهگزار به بیماری ای که نیازمند بستری شدن بیش از 10 روز در بیمارستان است، شرکت کمک رسان هزینه رفت و آمد و اقامت یکی از اعضای درجه یک خانواده بیمهگزار را با محل بستری شدن او تقبل می کند.شرکتهای بیمهگزار برای سقف پوشش میزان هزینه تقبل شده و مدت زمان اقامت آن فرد ، قوانین متفاوتی دارند.
- هزینههای دندانپزشکی : شرکت کمک رسان فقط هزینه معالجه حضوری درمان های عفونت شدید دندان و لثه، دندان درد، کشیدن دندان را پرداخت می کند.
- هزینههای دارو : در صورت گم شدن داروهای ضروری همراه مسافر ، شرکت بیمه گر هزینه ارسال مجدد داروهای موردنیاز بیمهگزار را تقبل میکند.
- انتقال یا بازگرداندن بیمهگزار به کشورش در صورت بروز حادثه :اگر در طول سفر حادثه ای برای بیمهگزار رخ دهد، شرکت کمک رسان اقدامات لازم را برای انتقال او به بیمارستان یا مرکز درمانی یا بازگرداندن او به کشورش انجام میدهد یا امکان مداوای او را در مقصد بررسی و تصمیم گیری می کند.
- هزینه بازگشت بیمهگزار به کشورش به علت فوت اقوام :در صورت فوت اقوام درجه یک یا دوی بیمه گزار حین سفر به نحوی که بیمهگزار قادر نباشد که با وسیله نقلیه خود یا وسیله نقلیه رزرو شده، به کشور مبدا برگردد، شرکت بیمه هزینه بازگشت او را پرداخت می کند.ارائه مدرک فوت اقوام نظیر گواهی فوت یا هر مدرک دیگر دال بر صحت این مطلب برای استفاده از پوشش یاد شده برای شرکتهای بیمهگر سامان ، پاسارگاد و پارسیان ضرورت دارد.
- پیگیری و پرداخت هزینه مسائل حقوقی : اگر مسائل حقوقی برای بیمهگزار پدید آید، شرکت های کمکرسان اقدامات حمایتی انجام میدهند. به عنوان مثال مسافر استفاده کننده از بیمه سفر ، در صورت قرار گرفتن تحت پیگرد قانونی به دلیل عدم مراعات قوانین شهری یا وارد کردن خسارت به فرد دیگر، شرکت کمک رسان دفاع قانونی را تا سقف هزینه های 1500 یورو انجام میدهد.
- مفقود شدن یا به سرقت رفتن مدارک شناسایی : در صورتی که مدارک شناسایی بیمه گزار شامل گذرنامه ، شناسنامه و گواهی نامه مفقود شده یا دزدیده شود، شرکت های کمک رسان هزینه مربوط به صدور مدارک المثنی را تا سقف معین پرداخت می کنند. سقف پوشش مفقود شدن یا سرقت مدارک شناسایی در شرکت های بیمهگر پاسارگاد ، پارسیان و سامان 200 یورو است.بیمه مسافرتی سامان علاوه بر پوشش هزینه ای مفقودی یا سرقت مدارک شناسایی، اطلاعات ارگان های کنسولگری ، سفارتخانه و … را در اختیار بیمهگزار قرار می دهد.
- هزینه های مربوط به بار، مدارک سفر و تاخیر : شرکت های بیمهگر هزینه سرقت یا مفقودی بار ، مدارک شخص و همچنین تاخیر در حرکت وسیله نقلیه مربوط به سفر را پرداخت می کنند.
- حواله وجه نقد :اگر بیمهگزار پیش از سفر در کشور محل اقامت، مبلغ موردنیاز را در قالب چک ، حواله یا وجه نقد نزد دفتر رسمی به بیمهگر بسپارد، می تواند با ارائه مدارک و ادله تاییدکننده این موضوع تا سقف مشخصی از شرکت کمکرسان در صورت مفقودی یا سرقت وجه نقد خود خسارت دریافت کند.
- بازگرداندن کودکان به ایران در صورت فوت یا بستری شدن سرپرست : اگر مسافر بیمهگزار به علت فوت یا بیماری قادر به مراقبت و سرپرستی از فرزند خود در طول مدت زمان سفر نباشد، شرکت بیمه هزینه بازگشت فرزند تحت نظارت یک فرد بزرگسال را به کشور محل اقامت پرداخت میکند. هر یک از شرکت های بیمهگزار برای این پوشش بیمه ای شرط متفاوتی در تعیین سن کودک در نظر گرفته اند.
استثنائات بیمه سفر
شرکت های کمک رسان ریسک های زیر را در بیمه سفر پوشش نمیدهند:
- خسارات برآمده از حملات تروریستی، جنگ، آشوب و مشارکت بیمهگزار در اقدامات جنایی یا اقدامات نیروهای مسلح هنگام صلح
- خسارات ناشی از بیمهگزار تحت درمان بیماری روانی یا دارای اختلال مشاعر یا درمان این نوع بیماریها
- صدمات ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و …
- خسارت های ناشی از تشعشعات مواد هسته ای و رادیواکتیو
- صدمات ناشی از ریسکهای شغلی
- خسارات ناشی از مشارکت بیمهگزار در شرط بندی یا دعوا ( تنها استثنای این حالت، هنگام دفاع بیمهگزار از خود است.)
- خسارات ناشی از بی توجهی یا بی احتیاطی جدی بیمهگزار یا اعمال متقلبانه او
- صدمات یا مرگ ناشی از خودکشی
- هزینه های درمانی بیماریهایی که بیمهگزار قبل از سفر یا قبل از اعتبار بیمهنامه دچار آن بوده است.
- صدمات ناشی از شرکت کردن یا تمرین بیمهگزار در رقابت ها و مسابقات ورزشی زیر نظر هر فدراسیون یا سازمان مشابه
- خسارات برای افراد مقیم دائم و دانشجویان خارج از کشور
- صدمات ناشی از مصرف الکل، مواد مخدر و داروهایی که بدون نسخه پزشک تجویز شده باشد یا بیمهگزار قبل از سفر مصرف کرده باشد.
- خسارات ناشی از حضور بیمهگزار در ورزشها و اقداماتی که عرفا خطرناک تلقی میشوند همانند موتورسواری، مشت زنی.
- استفاده از شیوهها و وسایل غیرمعمول حمل و نقل برای سفر
- هزینه اقدامات پیشگیرانه نظیر واکسیناسیون
- مشکلات ناشی از اپیدمی بیماریها در سراسر جهان
- اقدامات توانبخشی و وسایل مربوطه نظیر عصا و عینک
- هزینه زایمان در خلال سه ماه مانده به موعد زایمان و سقط جنین اختیاری
قیمت بیمه سفر خارج از کشور
شرکتهای بیمهگر مختلف ، قیمت های متفاوتی برای بیمه سفر ارائه میکنند.در تعیین حق بیمه سفر عوامل مختلفی تاثیرگذار است. هرچه شرایط بهتر و پوششهای بیمهای بیشتری ارائه شود، هزینه خرید بیمه سفر بالاتر خواهد رفت. عوامل زیر در تعیین نرخ بیمه سفر تاثیر می گذارند:
الف) سن بیمه گزار : طبقه بندی های مختلفی برای شرایط سنی بیمهگزاران تعریف شده اند و هریک از شرکت های بیمه برای هر یک از این طبقه بندی ها تعرفه خاصی را در نظر گرفتهاند.دسته بندی های مختلف سنین بیمهگزاران به شرح زیر هستند:
- یک تا 12 سال
- 13 تا 65 سال
- 66 تا 70 سال
- 71 تا 75 سال
- 76 تا 80 سال
- 81 تا 85 سال
با افزایش سن ، نرخ بیمه سفر خارج از کشور افزایش می یابد. برای بازه سنی آخر ، توافق نظر وجود ندارد و برخی از شرکتهای بیمه به بالای 85 سال خدمات بیمه سفر را ارائه نمیدهند.
ب) مدت زمان سفر : مدت زمانی که شرکت های بیمهگر برای بیمه سفر خارج از کشور در نظر می گیرند:
- یک الی هفت روز
- هشت الی پانزده روز
- شانزده الی بیست و سه روز
- بیست وچهار الی سی و یک روز
- سی و دو الی چهل و پنج روز
- چهل و شش الی شصت و دو روز
- شصت و سه الی نود و دو روز
- شش ماهه
- یک ساله
واضح است که هرچه تعداد روزهای سفر بیشتر باشد، حق بیمه سفر بالاتر خواهد بود. اگر در طول سال ، مرتبا سفرهای خارجی می روید، بیمهنامه های دارای مدت زمانی طولانی شش ماهه و یک ساله توصیه می شوند ولی شرکتهای بیمهگر اندکی این دو نوع بیمهنامه را صادر میکنند.
پوشش بیمه سفر از روزی که مهر خروج به گذرنامه بخورد، آغاز می شود. معمولا از زمان خریداری بیمه مسافرتی، مدت زمانی مشخص شش الی یک سال برای خروج از کشور وجود دارد.این تاریخ انقضای پوشش ها حتی برای بیمه های کوتاه مدت کمتر از 92 روز نیز صدق می کند.
ج) کشورهای تحت پوشش بیمه مسافرتی : کشورهای سراسرجهان در دسته بندی های مختلفی جای می گیرند.برخی از طرحهای بیمهای ارائه شده توسط شرکتهای بیمهگر دسته بندی های مختلفی را شامل می شوند که بیمه گزار با توجه به مقصد خود، یکی از این دسته بندیها را انتخاب می کند:
- کشورهای حوزه شنگن
- کشورهای منطقه سه (حوزه خاورمیانه ، آفریقا و ترکیه)
- کشورهای منطقه چهار (حوزه خلیج فارس به اضافه کشورهای عربستان و سوریه و عراق)
- کشورهای منطقه دو (کشورهای جهان به جز آمریکا، کانادا، استرالیا و ژاپن)
- کشورهای منطقه دوازده (چین، تایلند ، مالزی و هند)
- کشورهای منطقه یازده( ارمنستان ،گرجستان ، قبرس شمالی و دوبی)
- کل کشورهای جهان
هرچه حوزه منطقه مقصد وسیع تر باشد، قیمت بیمه بالاتر خواهد بود.اگر در مدت سفر، قصد سفر به یک کشور داشته باشید، از گروه کشورهای مطرح شده، به انتخاب آن کشور می پردازید ولی اگر قصد مسافرت به چندین کشور را داشته باشید، دقت نمایید که همه آن کشورها در یک منطقه کشورها قرار گیرند ولی اگر مقصدها در یک منطقه نباشند، گزینه کل کشورهای جهان پیشنهاد میگردد.
د) پوشش بیمه مسافرت خارج از کشور : .بعضی از شرکت های بیمهگر برای بعضی از کشورها، امکان انتخاب پوشش مالی ارائه می دهند که این مساله نیز بر نرخ بیمه سفر تاثیرگذار است .
ه) سقف تعهدات : حداکثر میزان تعهد و مسئولیت شرکت بیمهگر در جبران خسارات حوادث وارده بر بیمهگزار را سقف تعهدات می نامند. طرحهای مختلف بیمه سفر ، سقف تعهدات مختلفی دارند .هرچه میزان تعهدات بیمهگر بیشتر باشد، حق بیمه بالاتر خواهد بود.
در نهایت نرخ بیمه سفر خارج از کشور با توجه به عوامل بالا و طرح بیمه ای انتخابی شرکت بیمهگر تعیین می گردد.
بهترین بیمه سفر خارج از کشور
بیمهگزار می تواند با توجه به معیارهای سقف تعهدات و پوششهای بیمه سفر ، سن بیمهگزار، کشورهای مقصد در بیمه مسافرتی و مدت زمان سفر و طرح های شرکت بیمهگر ، بهترین بیمه مسافرتی مناسب خود را انتخاب نماید.
بیمه مسافرتی ارزان
برخی از مسافران به دنبال بیمه سفر ارزان و مقرون به صرفه هستند.به این مسافران توصیه می کنیم که به سایت مدیر بیمه مراجعه کرده و با درنظر گرفتن معیارها و مقایسه شرکت های بیمه گر مختلف ، بیمه سفر ارزان برای اهداف مسافرتی خود را انتخاب نمایند.بیمه گزاران محترم می توانند پس از انتخاب در سایت به خرید آنی بیمه مسافرتی بپردازند که به محض پرداخت هزینه به صورت آنلاین ، با امکان صدور آنی بیمه نامه مسافرت خارج از کشور موجود در سامانه ، آن را دریافت دارند.
شیوه دریافت خسارت بیمه سفر
در صورت بروز حادثه در خارج از کشور، بیمهگزار باید سریعا با مراکز پاسخگویی تماس گرفته و مشخصات بیمهنامه، تلفن و شرح مختصری از حادثه را بیان کند. هم چنین بیمهگزار هفت روز فرصت دارد که بستری شدن یا مشاوره پزشکی خود را به شرکت بیمهگر اعلام نماید. در صورت بروز خطر جانی ، بیمه گزار سریعا باید بستری شده ودر اولین فرصت با شرکت بیمهگر تماس حاصل نماید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت بیمه سفر
- اصل و کپی گذرنامه
- اصل صورت حساب های پرداختی و گزارش های هزینه ای
- اصل بیمه سفر
مدت درمان بیمه سفر حداکثر چند روز است؟
به میزان تعداد روزهای سفر مسافر است اما طبق آیین نامه بیمه مرکزی، بیشتر از 92 روز اقامت متوالی نباید باشد.
آیا بیمه سفر محدودیت سنی دارد؟
خیر
چگونه بهترین بیمه سفر را بخریم؟
عوامل مختلفی نظیر تعداد کشورهای مقصد، پوششهای انتخابی بیمه سفر ، تخفیفات بیمه مسافرتی در تعیین بهترین بیمه تاثیرگذار هستند. شما میتوانید با مراجعه به سایت بیمه دات کام، با وارد کردن اطلاعات درخواستی برای سفر خود، بهترین بیمه سفر را با توجه به شرایط خود و عوامل یاد شده انتخاب و خریداری نمایید.
در بیمه سفر، مبدأ سفر باید ایران باشد؟
بله، برای استفاده از بیمهمسافرتی، حتماً باید به هنگام خروج از کشور مهر خروج در پاسپورت مسافر درج شود و در واقع شروع بیمهمسافرتی از تاریخ مهر خروج است. به همین دلیل مبدأ سفر باید ایران باشد.
خرید بیمه سفر به چه مدارکی نیاز دارد؟
پاسپورت شخص بیمهگزار
تاریخ شروع بیمه درمان مسافرتی از تاریخ صدور آن است؟
خیر، تاریخ شروع بیمه سفر از تاریخ آغاز سفر خواهد بود (از زمانی که مهر خروج از کشور در پاسپورت درج می گردد)
آیا پس از صدور ویزا بیمه سفر قابل عودت است؟
بله، با درخواست کتبی خریدار(بیمهگذار) و مراجعه حضوری به دفتر نمایندگی بیمه.
تفاوت بیمه نامه سینگل با مولتی در چیست؟
برای سفرهای کوتاه مدت یا بیمه نامه تا سقف یکماه و تک مسیر سینگل رو انتخاب میکنیم و بابت بیمه نامه های بلند مدت و یا چند سفره مولتی را انتخاب میکنیم که بیمه شده در تعدد سفر هم تحت پوشش باشد
آیا بیمه سفر قابل تمدید در خارج از کشور می باشد؟
در حال حاضر تمدید بیمه نامه در خارج از کشور امکان پذیر نمیباشد مگر فرد داخلکشور باشد و بیمهنامه جدیدی را خریداری کند.
در صورتی که در کل سفر از بیمه استفاده نکنیم امکان عودت حق بیمه سفر مسافرتی وجود دارد ؟
خیر، بیمه سفر تنها به جهت پرداخت قطعی خسارت صادر نمیشود بلکه مانند همه بیمهنامه ها، ریسک سفر را بیمه میکند. سفر میتواند خسارت و ریسکی را در پی داشته باشد یا خیر.
اعتبار بیمه از چه زمانی شروع میشه؟
اعتبار بیمهنامه از زمان خروج از مرز شروع میشود و هیچ ارتباطی به زمان خرید بیمه نامه ندارد.
ایا امکان سفر به چند کشور وجود دارد ؟
در صورتی که قصد سفر به چند کشور دارید حتما بیمهنامه را با حالت multiple خرید فرمائید.